PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Влияние на мислите

Защо не трябва да се притеснявате от това, какво мислят другите за вас

Ако искате да имате собствен, автентичен и щастлив живот, трябва да преодолеете притесненията от това какво мислят другите хора за вас. Това може само да ви натовари и не носи абсолютно никаква полза за изграждането ви като личност.

Преди всичко никой не може буквално да разбере мислите на другите, защото това не сте вие. Казано по друг начин  това което си мислите, че другите мислят за вас е в най-добрия случай нещо силно спекулативно. Освен това ще бъде много силно повлияно от собствените ви мисли за себе си в този конкретен момент.

На второ място дори да знаехте какво мислят другите хора, какво общо имат техните мисли с вас? Те могат да си мислят каквото си поискат, вие също имате това право. Какво точно мислят за вас, просто не е ваша работа.

Трето мислите в съзнанието ви са единствените мисли върху които имате контрол. Вместо да се притеснявате за нещо, което не можете да контролирате, а именно мислите на другите за вас, може да използвате времето и енергията да разчистите собствения си мисловен процес.

Притесненията за това какво мислят другите за вас всъщност е знак, че вие изпитвате съмнения и несигурност, по отношение на някои аспекти от живота си. Ето един пример: Ако сте заможни и се притеснявате от това какво мислят другите за къщата в която живеете или колата, която карате, значи трябва да се огледате навътре в себе си и да потърсите източника на тези притеснения. Тези притеснения не идва отвън (т.е. какво мислят другите за вас), а са форма на вътрешно подсъзнателно чувство на вина, което е свързано с парите и богатството, които сте натрупали. Това е една чудесна възможност да разберете всички скрити убеждения, които имате по тази тема. Размишлявайки върху парите и богатството си запишете всички отрицателни мисли и чувства, които таите към парите и богатството. Намерете начин да погледнете на тях по един нов начин, който да ви носи полза и подкрепа. Гореизброеното важи в пълна сила за всяка една друга тема, която ви притеснява или по-точно, за която ви притеснява какво мислят другите.

Когато откриете вътрешния мир и се научете да обичате цялата си същност (със своите добри, лоши и зли черти), повече няма да ви интересува какво мислят другите за вас, защото безусловната любов не изисква външно одобрение.

Следващият път, когато се притеснявате за това какво мислят другите за вас, намерете проблема вътре в себе си и ще постигнете вътрешен мир. Не след дълго време ще осъзнаете, че одобрението, което търсите е вашето собствено и в действителност няма абсолютно никакво значение, какво мислят останалите за вас.

В психологията е доказано, че хората които хулят или се подиграват на другите, просто дават отражение на собствените си страхове. Хората, които са несигурни в себе си често изразяват негативно отношение към другите, за да отклонят негативното отношение към себе си.

Вие сте перфектни, такива каквито сте. Ако можехте да видите вътрешната светлина, която всеки излъчва, щяхте да знаете, че всяка една душа излъчва любов и светлина, дори когато външно изглежда нещастна.

След като напълно обикнете и приемете себе си, заради красивата душа, която сте всъщност, ще съумеете напълно и изцяло да обикнете другите до нива, които са отвъд въображението ви.

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Иванка Сиракова
Толкова мъдро напомняне - ще си го вградя в компютъра ! Обещавам !!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...