🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Как ни влияят мислите

Как ни влияят мислите

  1. Как ни влияят мислите
  2. Борба или бягство
  3. Лошите мисли и умът
  4. Лошите мисли и тялото
  5. Лошите мисли и емоциите
  6. Можем да се пристрастим към лошите мисли

Лошите мисли и емоциите

Основните емоции, породени от ответната реакция „борба или бягство", са гняв (емоционалната енергия за борба) и страх (емоционалната енергия за бягство).

В тези две емоции се съдържат повечето от емоционалните състояния, които ние обикновено свързваме с думата негативен.

Помислете по този списък:

ГНЯВ

  • враждебност
  • негодувание
  • вина (ядосване на себе си)
  • ярост
  • вбесяване
  • депресия
  • болка (обикновено сте притеснени за някой друг или за себе си, или и двете)

СТРАХ

  • ужас
  • тревога
  • плахост
  • стеснителност(общ страх от другите)
  • затвореност
  • необщителност
  • опасение
  • мъка (страх, че никога няма да обичаш отново или че няма да бъдеш обичан)

Други подобни състояния, които бихте прибавили от вашия собствен опит, вероятно биха могли да се Разглеждат като разновидности на гнева или страха — или пък комбинация от двете.

Заг, докато е решавал какво да направи, вероятно е изпитвал и двете. Гняв („Победи заради Загрина!") и страх („Това, което се случи със Загрина, няма да се случи с мен!").

Освен че не са приятни, проблемът и с двете емоции е, че те предизвикват помрачаване на логичните, рационални решения. Отмъщавайки, обезумелият от гняв Заг с копие в ръка е можел да нагази във високата трева и да открие сборище от диви зверове, възможно е зверовете да не са усетили, че Заг се навърта наоколо. Те може би са счупили клонка, преследвайки малки животинчета, но след появата на Заг вероятно бързо биха взели решение да променят менюто.

Колко пъти сте влизали в конфронтация, за да откриете, както се казва, че сте пъхнали ръка в гнездо на оси.

ПИТЪР: Когато бях на почивка, един изключително гаден полицай ми състави акт. Освен това ме обиди! Много ми дойде. Нахлух в местната полиция и се оплаках на шефа от служителя му. Докато ме изслушваше, полицейският капитан натискаше клавишите на компютъра си. Помислих, че прави нещо като официална сводка. О, майчице! Мръсният му полицай разглеждаше шофьорското ми досие. Той откри неплатен акт от една моя почивка преди седем години. Пъхнаха ме в ареста. Гневът ми бързо премина в страх. Гневът ми костваше 110 долара и няколко часа арест. Сега знам защо наричат ареста „охладител".

От друга страна Заг би могъл да побегне при първия шум от счупени клони. Това означава, че всеки път, когато зайче е счупвало някое клонче или двойка мишки се мушвала в храсталака, Заг е зарязвал ралото и е хващал баира. В скоро време той е щял да изостави нивата си, заклевайки се никога вече да не се връща в такова диво място.

Колко ниви сте изоставили в живота си? Попрището или нивата на една нова, предизвикателна кариера? Нивата на едно по-хубаво място за живеене? Нивата на отношенията? (Под отношения тук разбираме например „истинската любов, която включва толкова прекрасни неща".)

Тъй като хората се страхуват от страха, те отстъпват педя по педя от собствения си живот. За някои изпращяването на клонки е толкова страшно, че те напълно изоставят територията на живота.

Рейтинг:

Отзиви

Йорданка Николова
Лошите мисли са,като демоните нетрябва да гидопускме до нас.
Анонимен
Аз не бих опитвала такива глупости! Да си легна вкъщи и да си представям, че съм на някое хубаво място? Какъв е проблема да съм на някое хубаво място? Време? Пари? Разстояние? Искам да кажа на всички, че хубавите места са навсякъде около нас и за тях не ви трябват нито време, нито пари, нито изминаване на големи растояния! Положителното мислене е да виждате не само лошите, а и хубавите неща около себе си. Положителното мислене е да вярвате в безграничността на собствените си възможности! Релаксирайте всеки ден на красиви, любими и близки места и няма да сте стресирани, ще гледате на проблемите реалистично и ще ги решавате адекватно!
Анонимен
Misulta e nad materiqta В НАЧАЛОТО БЕШЕ ЛОГОСА И ЛОГОСА БЕШЕ У БОГ И БОГ БЕШЕ ЛОГОСА.
Мария
Почти спрях да мисля :)
Анонимен
dobre e 4ovek da misli pozitivno
Виж още отзиви
Коментирай
loading...