Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Силата на мисълта  »  Влияние на мислите  »  Как ни влияят мислите  »  Можем да се пристрастим към лошите мисли

Как ни влияят мислите

Как ни влияят мислите

Можем да се пристрастим към лошите мисли

За много хора лошите мисли стават навик, неприятен навик, който с времето се превръща в пристрастяване. Това е болест като алкохолизма, като преяждането или употребата на наркотици.

Много хора страдат от тази болест, тъй като лошите мисли имат качеството да пристрастяват поотделно и заедно участниците във Великата тройка: тяло, ум и емоции. Ако едно ти се изплъзне, другите две чакат да те пипнат.

Умът се пристрастява към това да се смята все за прав. В този не съвсем съвършен свят един от най-леките начини да се окажеш прав е да предскажеш неуспех, особено за себе си. На ума му харесва да е прав. Ако се постави въпросът: „Какво предпочиташ: да се окажеш прав или да се почувстваш щастлив?", някои хора, които наистина отделят време, за да обсъждат какво означава „да не си прав", трудно биха направили избор.

Пристрастяването за тялото се получава от нахлуването на химични вещества, постъпили в кръвния поток вследствие реакцията „борба или бягство." Възбудата и стимулирането й от едно сериозно натрупване на лоши мисли е нещо силно. За някои хора лишаването от този прилив на адреналин представлява известно неудобство.

Емоциите се пристрастяват към силата на тези състояния. Те може да не са приятни, но са далеч от скуката. Тъй като емоциите се аклиматизират към дадено ниво на интензивност, те започват да изискват непрекъснатото й увеличаване. Това напомня на филмите с напрегнато и динамично действие — градусът на напрежение непрекъснато се покачва. Спомняте ли си сцената с душа от филма „Психо", която се смяташе за синоним на кръв и ужас? Днес е петък, тринадесето число, част седма. (Седма ли?!)

Лошите мисли трябва да се лекуват като другите видове пристрастеност чрез привързаност към живота, търпение, дисциплина, воля и желание за подобрение, прошка и ясно съзнание, че възстановяването не само е възможно, но е и неизбежно, ако се следват някои напътствия.

Рейтинг: 1.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 4912

Препоръчани продукти

Коментари за Как ни влияят мислите

 1. .

  добре е човек да се изчиства от мислите просто изключва

 2. 1.

  dobre e 4ovek da misli pozitivno

 3. 2.

  Почти спрях да мисля :)

 4. 3.

  Misulta e nad materiqta
  В НАЧАЛОТО БЕШЕ ЛОГОСА И ЛОГОСА БЕШЕ У БОГ И БОГ БЕШЕ ЛОГОСА.

 5. 4.

  Аз не бих опитвала такива глупости! Да си легна вкъщи и да си представям, че съм на някое хубаво място? Какъв е проблема да съм на някое хубаво място? Време? Пари? Разстояние? Искам да кажа на всички, че хубавите места са навсякъде около нас и за тях не ви трябват нито време, нито пари, нито изминаване на големи растояния! Положителното мислене е да виждате не само лошите, а и хубавите неща около себе си. Положителното мислене е да вярвате в безграничността на собствените си възможности! Релаксирайте всеки ден на красиви, любими и близки места и няма да сте стресирани, ще гледате на проблемите реалистично и ще ги решавате адекватно!

 6. 5.

  Лошите мисли са,като демоните нетрябва да гидопускме до нас.

Подобни статии

Търпението

Търпението

Има една фраза, която е намерила място върху афиши, копчета, лепенки, кани, тениски и балони. Всяка ...
Висота и отношение

Висота и отношение

Друг „затворен кръг" (харесва ни да си представяме кръговете като спирали, насочени нагоре) е този н...
Визуализацията

Визуализацията

Съзидателната визуализация съдържа представа за посоката, в която искаме да вървим, за това, което и...
Цветовете на светлината

Цветовете на светлината

Хората, които са чувствителни към такива неща, са забелязали, че дадени цветове имат определено възд...